Save
Busy. Please wait.
Log in with Clever
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
Sign up using Clever
or

Username is available taken
show password


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
Your email address is only used to allow you to reset your password. See our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't Know
Remaining cards (0)
Know
0:00
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

OS lecture 3

TermDefinition
CPU Burst רצף CPU- זמן בו תהליך משתמש בצורה רצופה ב-CPU. פעם בכמה זמן התהליך מפסיק את הרצף לצורך פנייה ל-I/O, בזמן שהוא מחכה, תהליך אחר יכול לרוץ. (נקרא גם JOB)
Convoy effect הרבה job-ים קצרים תקועים מאחורי אחד ארוך
FCFS First Come First Served מדיניות לתזמון של תהליכים. בגירסא ה-non preemitive: התהליך הראשון שמגיע מתבצע עד סופו. התהליכים מתבצעים לפי סדר הגעתם ועד שהם מסתיימים. יכול לגרום לConvoy Effect- אפקט השיירה: ג'ובים קצרים ש"נתקעים" בגלל ג'וב ארוך שהגיע לפניהם.
SJF Short Job First מדיניות לתזמון של תהליכים. הג'וב הקצר ירוץ קודם. המדיניות שנותנת זמן המתנה מינימאלי. מנק' מבט של OS- לא שימושי כי (1) לא ידוע מה יהיה אורך הג'וב (2) מנק' מבט גלובלית לא חשוב ל-OS זמן ההמתנה. לא ידוע מה אורך הburst אבל אפשר לשערך אותו (נוס
SRTF Short Remaining Time First אם מגיע תהליך עם burst קצר יותר משארית ה-burst שיש לתהליך שרץ עכשיו התהליך עם הזמן הקצר יותר ירוץ.לא ידוע מה אורך הburst אבל אפשר לשערך אותו (נוסחא -שקף 28)
Round-Robin מדיניות לתזמון של תהליכים. Preemptive. ה-OS מגדיר q - יחידת זמן CPU אחרי שזמן זה עובר התהליך הנוכחי מופסק ועובר לסוף התור של הready. עוברים על התור לפי הסדר. הערה- מדובר בburst time. הזמן שלוקח לג'וב להסתיים-גדול יותר מSJF אבל תגובה מהירה יותר. q גדול- מ
Exp Aging מיצוע אקספוננציאלי לשערוך ה-CPU Burst הבא של התהליך. נוסחא- שקף 39. alpah קטנה מ-1 ולכן לכל איבר יש משקל יותר קטן. Alpha=0- כל החיזויים זהים, Alpha=1 החיזוי שווה לערך הנמדד הקודם.
Starvation הרעבה- מצב בו תהליך מחכה ותורו לרוץ לא מגיע.
Preemitive/Non-Preemitive שני סוגים של מדינויות תזמון: Preemitive- עוצרים תהליך באמצע ועוברים לאחר Non-Preemitive - נותנים לתהליך לסיים.
Thread Thread - הוא חוט ביצוע בתוך תהליך. לתהליך יש לפחות thread אחד ויכולים להיות מספר חוטי ביצוע שרצים במקביל . להבדיל מתהליכים, ל-thread-ים ששייכים לאותו תהליך יש את אותם משאבים (מרחב זכרון, handles להתקני I/O) יכול להיות בעייתי אבל קיים כדי ליצור לשיתוף פעול
User-Space threads בתמיכה ב-thread-ים בשיטה זו ה-kernel מכיר רק process-ים. בתוך כל תהליך יש מערכת run-time שמנהלת את תזמון החוטים באותו תהליך. ה-OS מתזמנת תהליכים, התהליכים מתזמנים חוטים. יתרונות - מעבר מהיר בין חוטים, אפשר לעבוד גם ב-OS שלא תומכת בחוטים. חסרונות - כש-
Kernel-Space threads תמיכה ב-thread-ים ב-OS - ה-kernel שומר טבלה של Process-ים וטבלה של thread-ים כך שה-OS משתמשת במערכת התזמון לתזמון thread-ים ולא תהליכים.
Threads Scheduling המתכנת נותן עדיפות ל-thread ומבקש מה-OS עדיפות לתהליך כולו (מתוך 6 אפשרויות). מתוך שני אלה ה-OS מרכיבה עדיפות לחוט 0-31 (מס' גדול-עדיפות גבוהה) כאשר לחוט של משתמש יכול להיות רק 0-15. ל-OS יש טבלה של 32 עדיפויות כל שורה מצביעה על ה-thread-ים שבעדיפות הז
Inter-process communications תקשורת בין תהליכים-למעשה מדובר בתקשורת בין thread-ים שיש להם משאבים משותפים. השיתוף הזה יכול להוליד בעיות כמו "מרוץ" וצריך לדאוג ל-mutex כדי להגן.
Created by: Idan05
Popular Engineering sets

 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!
"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards