or

or

taken

why

Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.

Don't know
Know
remaining cards
Save
0:01

 Flashcards Matching Hangman Crossword Type In Quiz Test StudyStack Study Table Bug Match Hungry Bug Unscramble Chopped Targets

Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

Normal Size     Small Size show me how

# 1 A Med Math

### 1 A Med Math (gr-mg)

What is an easy way to remember conversions of gr to mg? The grain clock The grain clock is thinking of the face of a clock and applying gr to mg like this. 1hr=60min, gr1=60mg, 1/4hr=15min, gr1/4=15mg, 1/2hr=30min, gr1/2=30mg, 3/4hr=45min, gr3/4=45mg
1/4hr=___mins 1/4hr=15mins
1/2hr=___mins 1/2hr=30mins
3/4hr=___mins 3/4hr=45mins
1hr=____mins 1hr=60mins
gr1/4=___mg gr1/4=15mg
gr1/2=___mg gr1/2=30mg
gr3/4=___mg gr3/4=45mg
gr1=____mg gr1=60mg
gr1/4=___mg gr1/4=15mg
gr1/2=___mg gr1/2=30mg
gr3/4=___mg gr3/4=45mg
gr1=____mg gr1=60mg
gr1/4=___mg gr1/4=15mg
gr1/2=___mg gr1/2=30mg
gr3/4=___mg gr3/4=45mg
gr1=____mg gr1=60mg
1/4hr=___mins 1/4hr=15mins
gr1/4=___mg gr1/4=15mg
gr1/150=___mg gr1/150=0.4mg here is still the same numerals, a 1, a 5, and a 4 just reversed on the sides of the equation with zero's added.
1/150hr=____mins 1/150hr=0.4mins 1hr=60mins. 60mins. divided by 150 = 0.4mins
gr1/150=____mg gr1/150=0.4mg gr1=60mg. 60mg divided by 150 = 0.4mg
gr1/150=____mg gr1/150=0.4mg
gr1/150=____mg gr1/150=0.4mg
gr1/150=____mg gr1/150=0.4mg
1/2hr=____mins 1/2hr=30mins
gr1/2=____mg gr1/2=30mg
1/300hr=___mins 1/300hr=0.2mins
gr1/300=___mg gr1/300=0.2mg
gr1/300=___mg gr1/300=0.2mg
gr1/300=___mg gr1/300=0.2mg
gr1/300=___mg gr1/300=0.2mg
gr1/300=___mg gr1/300=0.2mg here is still the same numerals, a 1, a 2, and a 3 just reversed on the sides of the equation and zeros added.
1/300hr=___mins 1/300hr=0.2mins 1hr=60mins. 60mins. divided by 300 = 0.2mins
gr1/300=0.2mg gr1/300=0.2mg gr1=60mg. 60mg divided by 300 = 0.2mg
gr1=___mg gr1=60mg
gr15=____mg gr15=1000mg gr15 X 60mg = 900mg but rounds up to be 1000mg or 1g
gr15=____g gr15=1g
gr15=____g gr15=1g
gr15=____g gr15=1g
1g=gr____ 1g=gr15 Since a paperclip weighs 1g think of stretching out the paperclip and cutting it into 15 pieces holding the pieces in your hand they may look somewhat like 15 grains of rice.
1g=gr____ 1g=gr15
1g=gr____ 1g=gr15
Created by: pjc0023