Busy. Please wait.
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
or

Username is available taken
show password

why


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
We do not share your email address with others. It is only used to allow you to reset your password. For details read our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
Don't know
Know
remaining cards
Save
0:01
To flip the current card, click it or press the Spacebar key.  To move the current card to one of the three colored boxes, click on the box.  You may also press the UP ARROW key to move the card to the "Know" box, the DOWN ARROW key to move the card to the "Don't know" box, or the RIGHT ARROW key to move the card to the Remaining box.  You may also click on the card displayed in any of the three boxes to bring that card back to the center.

Pass complete!

"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards
share
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

Nothing is "Free"

Edgar's Amazing Theory of "Free"

QuestionAnswer
Warmup: When ________ ________ looks into the mirror, it shatters because even the mirror isn't dumb enough to get in between ________ ________ and ________ ________. Chuck Norris
Question 1: One or many-celled organism that lives in wet and moist surroundings Answer: Protist
Question 2: Plantlike protists Answer: Algae
Question 3: Long, thin, whiplike, structure used for movement Answer: Flagellum/Flagella
Question 4: Animal-like protists Answer: Protozoan
Question 5: Short, threadlike structures that extend from the cell membrane Answer: Cilia
Question 6: Temporary extension of the cytoplasm A.K.A. "false foot" Answer: Psuedopod
Question 7: The process of plants turning water and light into food Answer: Photosynthesis
Question 8: Many-celled, threadlike tubes Answer: Hyphae
Question 9: Waterproof reproductive cell that can grow into one new organism Answer: Spore
Question 10: Spores in a club-shaped structure Answer: Basidium
Question 11: Little, saclike structure Answer: Ascus
Question 12: Form of a sexual reproduction in which a new organism forms on the side of a parent organism Answer: Budding
Question 14: Organism made of a fungus and either a green alga or cyanobacteria` Answer: Lichen
Question 15: Network of hyphae and roots Answer: Mycorrhizae
Question 13 Round spore case Answer: Sporangium
Question 16: Tangled mass of threadlike hyphae Answer: Mycelium
Question 17: Organism that uses dead organisms as food Answer: Saprophyte
Question 18: Fruiting body Answer: Mushroom
Created by: ShadowNite321