Save
Busy. Please wait.
Log in with Clever
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
Sign up using Clever
or

Username is available taken
show password


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
Your email address is only used to allow you to reset your password. See our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't Know
Remaining cards (0)
Know
0:00
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

Help!3 Ch1

QuestionAnswer
gebruikelijk common/usual Online sollicitaties zijn vrij gebruikelijk in Nederland.
opvallen (viel op - opgevallen) - scheidbare (different with valt op te maken) active: notice/standout Het zal u direct opvallen dat er veel populierbossen in het gebied groeien. De afbeelding bestaat uit rijke kleuren die zeker zullen opvallen.
toeging (different with toegaan = heading) was like Kerri bezocht daar klinieken om te zien hoe het er daar aan toeging.
overvloed aan excess of In het huidige medialandschap is er een overvloed aan informatie.
en al and all Desalniettemin wil ik de rapporteur en al diegenen die hebben meegewerkt willen bedanken.
opgediend (opdienen - opdiende - opgediend) U kunt de noedels opdienen met gesmolten boter served Mr. Murray heeft hier veel bijzondere maaltijden opgediend.
reigers herons (exotic birds)
grote hompen vlees big chunks of meat De tanden van de Mapusaurus zijn perfect ontworpen, als scheermessen, om hompen vlees af te snijden.
overdadig(e) maaltijden lavish/excessive Het besluit van de onderzoekers was duidelijk: het overdadig drinken tijdens het weekend leidt tot fysiologisch schadelijke gevolgen
buitenissig(e) maaltijden onbehoorlijk, bizarre Zijn beweringen waren buitenissig.
HET gewone volk gewone selalu pakai E, gewoon = verb Zij is gewoon om elke dag naar de stad te gaan
Al <–> Nog niet (yet/already <–> not yet) Op zijn 5e kon hij al lezen, zij nog niet.
Al <–> Nog geen (yet/already <–> not yet) Zij heeft al werk. Hij heeft nog geen werk
Al <–> Nog maar (yet/already <–> only) Op zijn 5e kon hij al lezen, zij kon nog maar op haar 8e lezen.
Al <–> Pas (yet/already <–> only) Op zijn 5e kon hij al lezen, zij kon pas op haar 8e lezen.
volgorde >< door elkaar (mixed up) in sequence Colchicine werkt in een bepaalde volgorde. Dit bepaalt in welke volgorde bestandssystemen (filesystem) gecontroleerd moeten worden Al mijn papieren liggen door elkaar.
op te dienen (opdienen) ---- opgediend to serve Naast fondue, Wat ben je van plan deze mensen op te dienen?
gelijktijdig bersamaan, simultaneously U kunt tot 4 parametergrafieken gelijktijdig bekijken.
kunstzinnig artful, artistic Ze was heel kunstzinnig en wilde altijd dat alles er mooi uitzag. In mijn vorige huis had ik ook een kunstzinnige buurvrouw, een keramiste. Kijk eens (look at) bij Aziz Bekkaoui voor kunstzinnige ontwerpen.
uitstallen - stalde uit - uitgestald show/laten zien, display Supermarkten in Engeland mogen sigaretten niet meer openlijk uitstallen. Hij kon hem neergooien, maar stalde hem uit. De hele voorstelling zit in een reiskoffer en wordt op de tafel uitgestald.
genuttigd consumed De maaltijden kunnen genuttigd worden in de grote eetzaal.
sloeg aan -- aanslaan - sloeg aan -(catch on or success) aangeslagen -- tijdelijk niet in staat om iets te doen vanwege een emotionele of lichamelijke klap become hit Sommige innovaties hebben een beetje tijd nodig voordat ze aanslaan. De medicijnen slaan aan, dus u krijgt nu therapie, alleen en in een groep. M'n grapjes sloegen niet erg aan. De buurt is zwaar aangeslagen door het drama
DEZE nieuwE manier
(zich) onderscheiden van --onderscheiden - onderscheidde - onderscheiden Op school onderscheidde ze zich door haar intelligentie. distinguished himself from Er zijn twee functies van de game in Pinocchio die zich onderscheiden van de rest. Fundamentalisme is duidelijk te onderscheiden van religie. Voedselallergie moet wordt onderscheiden van toxische reacties en intolerantie.
imponeren imponeerde geïmponeerd impress Zijn prestatie imponeerde de toeschouwers. Laat nooit zien dat je geïmponeerd bent. In het park zult u worden geïmponeerd door de onaangeraakte en onbedorven natuur
vóórkomen -- komt niet meer voor voorkomen - kwamvoor - voorgekomen appear Deze zaak komt voor op 2 mei. Bijwerkingen zijn voorgekomen na gebruik van Econor. dat is natuurlijk nooit voorgekomen bij jullie.
uiteenlopende uiteenlopend diverse; van allerlei soorten Volgens de beschikbare informatie hanteren de lidstaten uiteenlopende controlemaatregelen. En perfecte regio voor uiteenlopende bergsporten. Ons voedsel is veiliger en onze diëten zijn uiteenlopender dan ooit tevoren
instellen instellen (set, configure, imposed) stelde in ingesteld Dit verbod is vorige maand ingesteld. Ik heb de ontvanger ingesteld op 231,3 megahertz. Met deze module kunt u uw TCP/IP-configuratie instellen.
veelvuldige fequent, herhaalde Het langdurig of veelvuldig gebruik van dit medicijn wordt ontraden. De veelvuldige veiligheidscontroles maken het reizen naar India onprettig en schrikken investeerders af.
onderstaande -beweringen wat hieronder geschreven wordt De onderstaande personen zijn het allemaal met mij eens.
ontstaan ontstaan ontstond - caused ontstaan - originalted Er onstaan problemen door het kapitalisme. Mijn interesse ontstond jaren geleden in het ziekenhuis. Deze vorm is ontstaan in het zuiden van Thailand.
ontbreken - ontbrak - ontbroken ontbreekt de tijde om uitgebreide maaltijden klaar te maken aabsence: niet aanwezig zijn terwijl dit wel zou moeten of verwacht wordt Dit was een paradijs, alleen het koude biertje ontbrak Er ontbreekt echter een belangrijk element in het voorstel. Dat is misschien de kennis die op Aarde heeft ontbroken
nauwelijks hardly Hoewel beide zaken cruciaal zijn voor een goed begrip van de huidige problemen in de ouderenzorg, krijgen ze in het rapport nauwelijks aandacht.
eruitzien eruitzien zag eruit eruitgezien look like Hoe zou een Nederlandse dag eruitzien zonder de gebruikelijk koffie. Wat zie jij eruit! Hij zag er heel slecht uit. De bezorgde dokter vertelde ons dat het er slecht uitziet voor de patiënt.
voorbereiden OP voorbereiden bereidde voor voorbereid Door de wolken te observeren, zul je weten hoe je jezelf op een storm moet voorbereiden. Hij bereidde zich voor op alle mogelijke gebeurtenissen. GGD Twente heeft zich voorbereid om ruim 55.000 vaccinaties per week te kunnen zetten.
overigens moreover Je kan je privacy-instelling overigens steeds verhogen of verlagen. Moreover, you can always increase or decrease your privacy level.
daarentegen on the other hand De tuin was niet goed verzorgd, daarentegen waren de kozijnen netjes in de verf gezet.
maken het zich gemakkelijk make it easy/comfortable Ze gaat op de sofa zitten en maakt het zich gemakkelijk.
regelen regelde geregeld terechtbrengen Piet zal regelen dat de boot om 13.30 uur aankomt. Zo kon je altijd wel een grap of opmerking maken over iets dat niet goed geregeld was
voorschotelen schotelde voor (krijgen) voorgeschoteld een gerecht voorzetten The Monolith schotelt ons vanavond een zeer entertainend optreden voor. Champ schotelde mensen vleermuizen voor Wij kregen een uitgebreid en intensief programma voorgeschoteld
bekeurdbekeuren bekeurde bekeurd fined Hij werd bekeurd voor het rijden door een rood licht. Meneer, raap dat op, anders moet ik u bekeuren voor vervuiling.
uitgaansgewoonte nightlife habit Het Party Panel doet momenteel onderzoek naar de uitgaansgewoontes van mensen in Nederland en roept jullie op om mee te doen
opduiken dook op opgedoken De pinguïn dook weer op met een visje in zijn bek Basisschool in Apeldoorn stuurt alle leerlingen naar huis omdat corona opduikt in meerdere klassen. In Bretagne is weer een nieuwe variant opgedoken
te gortig gortig gortiger gortigst too much/far Een huis of een complex kan nog, maar een hele wijk verbieden is te gortig. hij stopte direct daarna met onderhandelen toen ze het te gortig vonden
belanden belandde beland min of meer bij toeval op een bepaalde plaats geraken, terechtkomen
immers after all Vergaderen kost immers tijd en geld.
klaarmaken klaarmaken maakte klaar klaargemaakt Hij was de presentatie aan het klaarmaken. Zij hadden voor ons een heerlijke maaltijd klaargemaakt. Shane maakt zich klaar voor een lange, koude winter. De Indiaanse vrouw maakte broodjes klaar en zette thee.
aanschaffen - BUY schafte aan aangeschaft Het kan nodig zijn om extra licenties aan te schaffen voor client-computers. Daarom kunnen consumenten nu kiezen of ze deze producten willen aanschaffen. Hij heeft er zelfs een airco voor aangeschaft. Ik schafte nog steeds kleding aan
inslaan - sloeg in - ingeslagen (1) botsing (2) supplies - We slaan alleen nog kant-en-klaarmaaltijden in/U moet voedsel, water en voorraad inslaan. Het gaat om het deel van een ruimterots die in november insloeg. Politie moet raam inslaan om chauffeur uit gestolen vrachtwagen te krijgen langs snelweg. Een astronoom had berekend waar de meteoriet vorig jaar ongeveer ingeslagen moest zijn.
uitzoeken - zocht uit - uitgezocht (1) een selectie maken uit een grotere verzameling (2) en probleem onderzoeken tot er duidelijkheid komt We hebben de rijpe vruchten uitgezocht.ervolgens duurt het drie maanden voor je alles rondom visums en vergunningen hebt uitgezocht. Ik zocht uit waar hij zijn schoenen liet poetsen Politie zoekt vermiste Willem (68) uit Purmerend
inschakelen - schakelde in - ingeschakeld (1) een toestel in actie stellen (2) een persoon of instantie bij een zaak betrekken Hij had de meetapparatuur net ingeschakeld toen de vulkaan heftig vuur begon te spugen. Hij had een privédetective ingeschakeld. Mona verloor haar telefoon in de gracht en schakelde een duikschool in om hem te redden
eetpiraat iemand die in een restaurant gaat eten terwijl hij weet dat hij de rekening niet kan of wil betalen
wegpiraat (figuurlijk) (verkeer) iemand die op de openbare weg gevaarlijk weggedrag vertoont De wegpiraat werd door de verkeerspolitie staande gehouden.
etherpiraat radio- of televisiezender die zonder zendvergunning of toestemming uitzendt, Telecom gaat de strijd aan met etherpiraten. radio- of televisiezender die zonder zendvergunning of toestemming uitzendt, Telecom gaat de strijd aan met etherpiraten.
uitstallen - stalde uit - uitgestald De hoop dat andere horecaondernemers aansluiten en hun terrassen uitstallen komt ’s ochtends niet uit. Zij maakten ook de kaasplank waarop ons assortiment kazen is uitgestald. een verbod op het zichtbaar uitstallen van tabaksproducten in winkels
verstrekken verstrekte verstrekt PROVIDE, SUPPLY Kunt u mij informatie verstrekken over IJsland? VU VERSTREKT MENSTRUATIEPRODUCTEN OP CAMPUS
voldoen - voldeed - hebben voldaan to satisfy a requirement aan een eis vervullen Met dit examenresultaat voldoet hij ruimschoots aan de verwachtingen. AAN alle criteria in deze sectie moet worden voldaan. Wij hebben 8500 voorstellen ontvangen waarvan ongeveer een derde aan de voorwaarden voldeed.
overleven - overleefde - overleefd (1) survive: in leven blijven ondanks levensbedreigende omstandigheden of gebeurtenissen (2) outlive Hij mag ijs verkopen om corona te overleven Een man die vijf jaar geleden ebola overleefde is mogelijk de bron van een nieuwe uitbraak in Guinee. Vermiste luipaardgekko overleeft winterkou. We hebben twee oorlogen overleefd.
misbruiken misbruikte misbruikt Hij misbruikte de toegang die hij uit hoofde van zijn functie tot deze gegevens had.
aanraken raakte aan aangeraakt fysiek contact maken met iets In een museum mag je alles bekijken maar je mag niets aanraken. Ik had de boeken zeker een paar jaar niet aangeraakt.
gloeiend (Adj, burning) Pas op, die lampen zijn gloeiend heet.
knollen een verdikte wortelstok waarin een plant voedsel opslaat We hebben gisteren een knolletje gegeten.
oudsher al sinds de oude tijden, al sinds heel lang. De handel is in Nederland van oudsher zeer belangrijk geweest.
als zodanig - as such Voor groene beleggingen die als zodanig door de belastingdienst zijn goedgekeurd, geldt een gedeeltelijke vrijstelling
voorbewerken bewerkte voor voorbewerkt voorbewerkte producten Kennemervis levert verse, diepgevroren en voorbewerkte vis en visproducten
Er dient opgemerkt te worden
opmerken merkte op opgemerkt OBSERVE NOTICE De inbreker werd opgemerkt door een toevallige voorbijganger. Een voorbijganger merkte op dat de dop nog op de lens zat. Opvallend daarbij is dat een deel van die besmettingen niet opgemerkt waren door de PCR-testen
afblijven bleef af afgebleven KEEP OFF/STAY AWAY Hij bleef met zijn vingers van het hete bord af. Als je een diabeticus was, dan moest je van de koekjes afblijven. Ze vertelt in haar Grazia-column hoe ze met haar vingers van de pepernoten is afgebleven.
invoeren voerde in (is)/wordt ingevoerd INTRODUCE Al meer dan 200 gemeenten vragen statiegeld in te voeren voor blikjes en plastic flessen De maatregel is rechtmatig ingevoerd VK voerde in januari fors minder AGF in uit EU-landen"
duren duurde LAST heeft geduurd De kerkdienst duurde vrij lang deze zondag. De lockdowns hebben gewoon te lang geduurd
SCHEIDBAAR doordringen - zijn doorgedrongen doordringen - GET thru Casper Wolf is op het WK snowboarden verrassend doorgedrongen tot de finale van het onderdeel slopestyle De geur drong door ventilatieroosters naar binnen
inzien --zag in --ingezien (1) overgankelijk documenten (vluchtig) lezen Ik moet het jaarverslag ook nog inzien. Het IMG weet nog niet hoeveel Groningers de documenten hebben ingezien Documenten die gaan over waardedaling zijn nog wel in te zien.
uitstek
te aanmoedigen aanmoedigen moedigde aan aangemoedigd ENCOURAGE Verder moedigde ze andere mensen aan om hetzelfde te doen. Hij zei eerder dat vaccinatie wordt “aangemoedigd”, maar niet verplicht wordt gesteld
afwijzen wees af afgewezen REJECT Hij wees de aanvraag af omdat deze niet aan de gestelde voorwaarden voldeed. Hoewel Denise aandrong om mee te gaan, had ze dit resoluut afgewezen. Ik stelde me vrijwilliger maar hij wees me af.
overgaan ging over overgegaan CHANGE Langzaam gaat het water over in ijs. tegen die tijd was het virus de hele wereld overgegaan De pijn zal vanzelf overgaan, er zijn geen pillen nodig. IETS ANDER GEBRUIKEN - We gaan over op aardgas.
aanleggen - aanlegde - aangelegd - BUILT In de tuin zijn twee geschakelde zwembaden aangelegd. Momenteel heb je genoeg personeel om een treinspoor aan te leggen.
afzetten zette af afgezet RID OFF Voor we weggaan wil ik nog even het koffiezetapparaat afzetten. De corrupte president werd afgezet. Zij zette de gedachten over haar nieuwe vriend even van zich af.
vaststellen - vaststelde CONFIRM toen de agent bij het ongeluk kwam, kon hij vaststellen dat de auto tegen de lantaarnpaal was gereden. Het minimumbedrag per begunstigde is vastgesteld op 250 EUR.
al spoedig FAST Ik wenste hem een spoedig herstel. Hij kreeg al spoedig hulp van Charles Widmore.
ondernemende lieden - ENTREPRENURIAL Ze bedachten ondernemende oplossingen voor lokale problemen.
de bewakers - GUARDS Hoe die bewakers bezweken blijft een raadsel.
overeenkomstig - ACCORDING, IN LINE WITH Overeenkomstig onze afspraak van maandag, sturen wij u hierbij de factuur. Overeenkomstig die resolutie wordt een delegatie van het Europees Parlement opgericht
oogluikend toelaten allow to turning the blind eye
toelaten liet toe toegelaten PERMIT Hij besloot het gebruik van een rekenmachine toe te laten
luisteen naar
kijk naar Ik kijk naar het nieuws op de tv
wachten op
wennen aan aanwennen wende aan aangewend e moet jezelf wel aanwennen om het licht uit te doen, als je een kamer uitgaat. Hij had zich aangewend om tijdens het studeren altijd koekjes te eten
duren tot
gelden voor APPLY TO, VAN TOEPASSING OP De Europese solidariteit geldt voor alle zevenentwintig landen.
betalen voor
afrekenen rekende af afgerekend Ober, ik zou graag willen afrekenen.
vaststellen IMPOSE< DETERMINED De overheid stelt regels vast voor het verkrijgen van een paspoort. et vertrek werd vastgesteld op de volgende morgen
uitnodigen /'ʌʏt.no.də.ɣə(n)/ nodigde uit /'no.dəɣ.də 'ʔʌʏt/ uitgenodigd hij nodigde mij uit om een nacht in zijn guesthouse in de tuin te blijven logeren
teruglopen liep terug teruggelopen (1) DECLINE De inflatie liep afgelopen jaar terug. (2) RETURN k had de keuze om 10 kilometer terug te lopen naar een plek waarvan ik zeker wist dat er water was
toenemen
doordringen TOT
overgaan OP - move to, switch o Ik moet nu overgaan op vraag 60.
afblijven VAN
opmaken UIT - CAN TELL FROM Dit kun je opmaken uit het onderzoeksrapport van
omstreeks
In welk opzicht
Hoe verklaart u dat de mensen in uw eigen land anders eten dan de ederlanders?
Denk aan wat de natuur VORTBRENGT
overwegend overwhelmingly (en), mostly (en), chiefly (en), primarily (en), predominantly (en), Wall Street sluit overwegend hoger
weet jij waarom diabeter in jouw familie VOORKWAM?
weemoedig - MELLOW Weemoedig dacht hij aan zijn gemiste kansen. Ik werd wat weemoedig toen ik dacht aan hoe ik met m'n vrouw altijd pecannoten pelde.
herfstige sfeer LIJKT OP HERFST Dit herfstige weer stemt me wat sombertjes.
peuzelen peuzelde gepeuzeld -----langzaam en met smaak eten Gigantische spin vangt vogel en peuzelt die helemaal op
de koude sluipt nader en de regen druizelt neer sluipen- voorzichtig lopen, sloop geslopen Hij sloop de trap op in de hoop dat zijn ouders niet zouden merken dat hij te laat thuis kwam.
opdienen serve U kunt de noedels opdienen met gesmolten boter Haal de tiramisù uit de koelkast 10 minuten voor het opdienen.
doordríngen ONSCHEIDBAAR doordringen dorˈdrɪŋə(n) doordrong dorˈdrɔŋ doordrongen
Created by: happypuppy2021
Popular Dutch sets

 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!
"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards