Busy. Please wait.
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
or

Username is available taken
show password

why

Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.

By signing up, I agree to StudyStack's Terms of Service and Privacy Policy.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.

Remove ads
Don't know
Know
remaining cards
Save
0:01
To flip the current card, click it or press the Spacebar key.  To move the current card to one of the three colored boxes, click on the box.  You may also press the UP ARROW key to move the card to the "Know" box, the DOWN ARROW key to move the card to the "Don't know" box, or the RIGHT ARROW key to move the card to the Remaining box.  You may also click on the card displayed in any of the three boxes to bring that card back to the center.

Pass complete!

"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards




share
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

benazsample

math study stacks by benaz

QuestionAnswer
1. Betty read 2/3 of her book. How much of her book is left for her to read? Answer: 1/3 of her book is left for her to read
2. Sheera ate 1/5 of a pizza. Andre ate 2/5 of the same pizza. how much of the pizza was left over? Answer: 2/5 pizza is left
3. A field is 310 meters by 460 meters. A barn with floor dimensions of 27 meters by 46 meters is built in the field. How much area is left over? Answer: 143,842
4. Carl wants to buy a C.D. player for $119. If he has $30 now and plans to save $5 per week, how long will it take him to save enough money? Answer: 24 weeks
5. A field is 110 meters by 300 meters . A barn with floor dimensions of 21 meters by 37 meters is built in the field. How much area is left over? Answer: 32,942 meters square
6. Sam invested $5418 in a savings account. The bank pays 5.25% simple interest. What additional information is necessary to determine the interest Sam will earn? 6. Sam invested $5418 in a savings account. The bank pays 5.25% simple interest. What additional information is necessary to determine the interest Sam will earn?
7.Bart has 13 marbles in a row and 10 beads in a row. If there are 8 rows of marbles how many marbles does Bart have. Answer : 104 marbles
8. John wants to buy a car when he is sixteen. He saved $900 for this purpose. He can afford to pay $15 a week. His grandparents will sell him the car for 1,770. In how many weeks will he fully pay for the car? Answer: 61 weeks
9. A field of 400 meters by 420meters. A barn with floor dimensions of 17 meters by 30 meters is built in the field. How much area is left over? Answer: 168,510 meters squared
10. Mr. Ebert cut 30 pieces of wire for his student’s class project. Each piece of wire was 6.19 meters long. Mr. Ebert had 8.2 meters of wire left when he was finished. How long was the original piece of wire? Answer: 193.9
11. Rick used one and one half cups of brown sugar, five and one fourth cups of water, and four and five sixth of flour in his recipe. How many cups of ingredients did he use? Answer: sixteen and eleven twelfths
12. Brad had one half bowl of popcorn and got two- twelfths of a bowl more. Estimate how many bowls of popcorn he had by rounding to the nearest half. Answer: one half bowls.
13. Estimate by using front-end estimation 0.295 + 0.984= 1.3
14. A charter bus holds 60 passengers that cost $72.50 an hour. If the round took 6 hours, what did it cost each passenger. Answer: $72.50
15. Diesel fuel cost $1.12 a gallon. A trucker averages 7 miles to a gallon of fuel. how much will gasoline cost for a trip of 245 miles. Answer: $39.20
16. You are helping a friend to understand front end estimation with adjustment. You line up two bugs measuring 0.129 cm and 0.763 end to end. Which estimate for the total length of the 2 bugs would you help your friend to choose? Answer: 0.9 Cm
17. Joshua had 10/13 of a bowl of candies and got 6/8 of a bowl more. Estimate how many bowls of candies he had by rounding to the nearest half. Answer: 2 bowls
18. Mr. Ebert cut 30 pieces of wire for his student’s class project. Each piece of wire was 6.19 meters long. Mr. Ebert had 8.2 meters of wire left when he was finished. How long was the original piece of wire? Answer: 193.9 m
19. three and one fifth-one and two ninths Answer: one and thirty-nine over forty
20. Sandy, Ben and Kwan picked strawberries. Sandy picked eight over twenty-five of their combined total of strawberries. Ben picked seven over twenty-five of their strawberries. How much of the strawberries are left Answer: two fifths
Created by: ipodtouch