Save
Busy. Please wait.
Log in with Clever
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
Sign up using Clever
or

Username is available taken
show password


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
Your email address is only used to allow you to reset your password. See our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't Know
Remaining cards (0)
Know
0:00
share
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

maths

percentages

QuestionAnswer
the value of a painting increase by 12% to £1680 . what was the original price of the painting 112%=£1680 / 1% then / 112 from £1680 = 1% then that= 150 * 100 100% what +£1500
find 7% of 80 7 /100 * 80 = 5.6
find 12% of 90 12 / 100 * 90 = 10.8
increase 300 by 10% 330
decrease 500 by 20 % 400
increase 72 by 20 86.4
decrease 200 by 30 140
Naomi buys a top hat that been reduced in the sale by 35% if the sale price is £ 13.00 what was the original price 100-35 =65 13.00 / 65 =0.2 0.2 * 100= £20
nicola increase the price of the bookcase by 26% if the bookcase is now price at £ 819 what was the original price 100+26 = 126 819/126 =6.5 6.5 * 100= 650
10% of 50 = 5%
1% of 200 =2 %
50 % of 190 =95%
25% of 800 = 200%
17% of 800 = 13.5 %
3% of 250 = 7.5 %
0.5% of 700 = 3.5
compound interest
josh put's £ 3000 into a bank he gets 7 .2% interest per year how much does josh have after 5 years 100% + 7.2 =107.2 107.5 / 100= 1.072 ( 1.072)5
nicola puts £ 200 in a bank account with interest of 10 % per year how much does nicola have after 3 years 100%+10= 110 110 / 100= 1.1 1.13 =1.331 200* 1.331= 266.2
multipliers
increase by 12 % 100+12 = 112 112/100 =1.12
decrease by 40% 100 - 40 = 60 60/100 =0.6
12% of an amount 0.12
increasing by 17.5 % 1.175
increasing by 7% 1.07
find 33% of an amount 0.33
decreasing by 13 % 0.87
decreasing by 12.6 0.814
increasing by 5.3 % 1.053
decreasing by 0.2 % 99.8
finding 16 of an amount 0.16
increasing by 0.05% 1.0005
decreasing by 97% 0.03
increasing by 120 % 2.2
A gym has 275 members 40% are bronze members 28% are silver members The rest are gold members Work out how many members is equal to 40% - 40/100 times 275, do the same for 28%. Add the 2 together and take away from 275 to give you the answer. 88
Created by: coco_coco123
Popular Math sets

 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!
"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards