Save
Busy. Please wait.
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
or

Username is available taken
show password

why


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
We do not share your email address with others. It is only used to allow you to reset your password. For details read our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't know
Remaining cards (0)
Know
0:00
share
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

Elapsed Time #2

Extra Practice with Elapsed Time and WP

QuestionAnswer
2:30pm to 4:19pm 1 hour 49 min
12:20pm to 3:47pm 3 hours 27 min
8:20pm to 11:43pm 3 hours 23 min
12:40am to 2:14am 1 hour 34 min
7:40am to 12:10pm 4 hours 30 min
Start Time: 8:20pm and 2 hours 44 min have passed 11:04pm
Start Time: 8:40am and 4 hours 17 min have passed 12:57pm
End Time: 6:19am and 4 hours 19 min have passed 2:00am
End Time: 6:09am and 2 hours 49 min have passed 3:20am
Jenna begins her morning jog at 4:05am. She jogs for 45 minutes. What time is Jenna done jogging? Jenna is done jogging at 4:50am.
Sylvia works for 8 hours a day at a restaurant. If she begins work at 8:00am, what time will she get home? Sylvia will be home from her job at 4:00pm.
Jake goes for a 1 hour and 15 minutes bike ride every day. On Monday, he begins his bike ride at 3:58pm. What time will be finish riding his bike? Jake will finish his bike ride at 5:13pm.
Paul spent 2 hours and 45 minutes working on homework. If he started at 5:20pm, what time was it when he finished? Paul finished his homework at 8:05pm.
George’s father spent 1 hour and 40 minutes working on his truck. If he started working on it at 5:25pm, what time was it when he finished? George's father stopped working at 7:05pm.
Wendy went to the movies at 3:15 pm. It took her 15 minutes to wait in line to purchase her ticket and the movie was 3 hours and 40 minutes long. What time would Wendy get out of the movie theater? Wendy would leave the theater at 7:10pm.
Hayley started watching TV at 6:35 pm. If she watched 3 episodes that each lasted 30 minutes, what time did Hayley stop watching TV? Hayley stopped watching TV at 8:05pm
Taylor spent 2 hours and 15 minutes reading Charlotte’s Web. If he started reading at 1:35 pm, what time was it when he finished? Taylor stopped reading at 3:50pm.
Created by: HarrTeacher
 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!

"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards