Busy. Please wait.
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
or

Username is available taken
show password

why

Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.

By signing up, I agree to StudyStack's Terms of Service and Privacy Policy.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.

Remove ads
Don't know
Know
remaining cards
Save
0:01
To flip the current card, click it or press the Spacebar key.  To move the current card to one of the three colored boxes, click on the box.  You may also press the UP ARROW key to move the card to the "Know" box, the DOWN ARROW key to move the card to the "Don't know" box, or the RIGHT ARROW key to move the card to the Remaining box.  You may also click on the card displayed in any of the three boxes to bring that card back to the center.

Pass complete!

"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards




share
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

Текстуални задачи

вежби

QuestionAnswer
Збирот на броевите 267 и 198 зголеми го за 276. (267 + 198) + 276 = 465 + 276 = 741
Некои рибари уловиле 176кг. пастрмки, а 378 повеќе плашици. Колку килограми плашици се уловени? 176 + 378 =554
Еден ден се продадени 187 кг. риби, а другиот ден за 136кг. повеќе. Колку вкупно килограми риби се продадени двата дена? прв ден - 187 втор ден 187 + 136 = 323 вкупно продадени двата дена 187 + 323 = 510
Збирот на броевите 287, 168 и 178 зголеми го за 198! (287 + 168 + 178)+ 198 = 831
Во блиската продавница примиле 192 кутии слатко од сливи, 98 кутии слатко од смокви, 187 кутии слатко од цреши и 267 кутии слатко од вишни. Колку вкупно кутии конзерви се примени? 192 + 98 + 187 + 267 = 744
Еден земјоделец купил 655кг. вештачко ѓубре. Во едната нива употребил 169кг., а во другата 98кг. повеќе. Уште колку килограми вештачко ѓубре му останале? купил 655кг. врештачко ѓубре, употребил за едната нива 169кг. за другата 169 + 98 = 267кг, му останале 655 - (169 + 267)= 655 - 436 = 219
Во некој ладилник имало 963 гајби грозје.Првиот пат изнеле 383,а вториот пат 66 гајби помалку. Колку гајби останале во ладилникот? имало вкупно 963 гајби грозје, прв пат изнеле 383 гајби, втор пат помалку за 66 383 - 66 =317 колку останале 963 - (383 + 317)= 963 - 700 = 263
287 + 165 - 235 217
365 + 288 - 227 426
476 + 189 - 249 416
983 - (236 + 169) 578
875 - (347 + 219) 309
962 - (356 + 298) 308
387 + 296 - 187 496
Created by: nelanastavnik