Save
Busy. Please wait.
Log in with Clever
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
Sign up using Clever
or

Username is available taken
show password


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
Your email address is only used to allow you to reset your password. See our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't Know
Remaining cards (0)
Know
0:00
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

Învățătorii de grijă

QuestionAnswer
Cum arată Universul învățătorilor de grijă? O lume fără munți, copaci, dealuri, ape, unde viitoarele animale de casă seamănă cu mormoloci de broască, care parcă ar fi înghițit un beculeț.
Cum arată mormolocul șef și cine este? Tata mare este cel mai bătrân, cel mai experimentat, care a avut cele mai multe misiuni pe Pământ și a ajutat cei mai mulți oameni. Este cel mai durduliu și mai luminos, parcă a înghițit două beculețe, nu unul.
Cine era Bebe în viața lui anterioară? Sulatan era un tigru puternic, care avea parte de atenție, dar nu și de dragoste, fiind în posesia unui maharajah care îi oferea tot ce dorea.
La ce misiune se aștepta arogantul Sultan? Miaunificul tigru se aștepta la o misiune pe potriva fostelor sale puteri: blana moala, gheare ascuțite, colți fioroși și cineva care să aibă grijă de el.
Cum arăta noua casă a lui Sultan din 1350? O coliba prăpădită, cu pereți din chirpici spart, podea din pământ acoperit cu paie și un acoperși din paie cu o mulțime de găuri în el, una fiind imitația unui hogeag,.
Care era numele și înfățișarea noii îngrijitoare a lui Sultan? Maria era o fetiță de 10-11 ani descrisă de Bebe ca fiind o „nălucă blondă și zburlită cu trupul firav și mânuțe subțiri și murdare”.
Cine este și cum arată Bebe? Bebe este Sultan din viața anterioara. Un motan bubos, rebegit, râios, fără blana pe spate, amărât și necăjit.
Cine-s oamenii care fluturau evantaie ciudate spre bebe? Părinții Mariei erau doi doi oameni necăjiți cu o soartă crudă. După mortea celor 3 fii mai mari, tatăl Mariei a uitat cum să trăiască, el culegea fructe din pădure și le vindea la oraș.
Care a fost condiția pusă de părinți la rugămintea Mariei de a păstra motanul? Motanul nu are voie să intre în casă sau să fie văzut în preajma casei ori interacționând cu Maria.
Care sunt primele mofturi ale lui Bebe? Pisoiul refuză să bea sau să mănânce din bolul murdar sau neclătit de la fosta sa masă.
Ce observase Maria în comportamentul lui Bebe? Motanul își îngropa rămășițele departe de locul de trai, se spală minim o dată pe zi, mănâncă dintr-un bol curat și refuză să mănânce resturile zilei anterioare.
Ce întâmplări o motivează pe Maria să înceapă o schimbare radicală? După o lună în care fusese atent la nevoile lui, Bebe se transformă dintr-un motan cu bube, fără blană, murdar, într-un „prinț” cu blană moale și lucioasă.
Care este primul pas, pe care Maria l-a făcut după exemplul lui Bebe? Maria a decis că ar fi binevenit să se spele și să îmbrace haine curate.
Ce evenimente precedă schimbările în bine ale Mariei? Mama, fiind marcată de rezultatele Mariei, a început să curețe toată casă, a spălat vasele; tata a construit un WC și a reparat casa; au curățat ograda, iar cel mai important: toți au început să se spele zilnic.
Ce realizări avuseseră loc în familia Mariei, după ce urmaseră rutina lui Bebe? În grădina familiei creșteau fructe și legume, tata a devenit din nou bucuros, iar, în loc să vândă fructe de pădure, a început să vândă linguri și furculițe, pe care le sculpta în lemn.
Care este noua părere a familiei, cu referire la imagine aorașului? Orașul mirosea foarte urât, oamenii, chiar și cei mai înstăriți, erau incredibili de murdari.
Cum ajunge Omul de Încredere al Lordului în curtea familiei? Un vecin care observă pacostea în ograda lor, a adunat oamenii din sat și a creeat un protest în fața casei. Vorbele despre „vrăjitor” , „diavol”, „pisică neagră” au ajuns la urechile Lordului, care și-a trimis un om de încredere la fața locului.
Ce a propus Lordul familiei să facă pentru a-l convinge că nu sunt vrăjitori? Familia trebuia să se gândească la câteva soluții pentru a scăpa de boala îngrozitoare, care ajunsese și în orașul lor.
Ce veste le aduse medicul Lordului familiei? „Orașul era salvat”
Ce morală deduci din carte? „Nu judeca o ființă după chip.”
Created by: user-1771771
Popular Literature sets

 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!
"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards