Save
Busy. Please wait.
Log in with Clever
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
Sign up using Clever
or

Username is available taken
show password


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
Your email address is only used to allow you to reset your password. See our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't Know
Remaining cards (0)
Know
0:00
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

OS lecture 11+12

TermDefinition
ISO 7-Layer Model חלוקת פרוטוקול תקשורת ל-7 שכבות. פיזית-כל שכבה מתממשקת לזו שמעליה ומתחתיה. לוגית-כל שכבה חושבת שהיא מתקשרת עם זו שמקבילה לה בצד השני. בירידה בשכבות (מאפליקציה לפיזית) כל שכבה מוסיפה שכבה כמו עוד מעטפה עם כתובת של נמען
Physical Layer שכבה 1. עוסקת בתקשורת הפיזית-יח' החלפת מידע=ביט, תרגום ביט<-->סיגנל, מחברים, הספקים,תדרים, קידוד, אפנון...
DataLink Layer שכבה 2. נקראת גם MAC. יח' החלפת מידע=frame. נמצאת בד"כ מעל שכבה פיזית משותפת (כולם שומעים את כולם) ולכן צריכה להגדיר משטר שלא יפריעו זה לזה. שולטת על LAN. תפקידים: סידור הביטים שמגיעים משכבה 1,ECC. "המעטפה" של השכבה הזו היא-MAC Address.
Network Layer שכבה 3. יח' החלפת מידע=packet. מטרה:לתאם בין רשתות LAN. מתעסקת עם ניתוב -לדאוג שחבילות מנק' א' ימצאו דרכן ברשת לנק' ב'. לא מתעסקת עם אמינות-לא מעבירה חיווים על העברה, חבילות יכולות להגיע לא לפי הסדר. "המעטפה" =כתובת IP.
Transport Layer שכבה 4. צריכה ליצור ערוץ אמין של הודעות (Ack,handshake). ממספרת את החבילות מ/אל שכבה 3 ומעבירה אותן מסודרות לשכבות 5-7. ממענת מידע גם ברמת ה-process=עם איזו תוכנית במחשב רוצים לדבר. משתמשת בפרוטוקול TCP ("המעטפה"=TCP Header).
Ethernet אחת הדרכים לתקשר בשכבה 2. כתובת: לכל תחנה יש כתובת MAC. ה-Frame מכיל: יעד,מקור,המידע,check sum. משתמשת באלגוריתם CSMA/CD כדי למנוע התנגשויות (כי זו אותה מדיה פיזית). מוגדר בתקן IEEE 802.3
MAC Address Medium-Access Control Address הכתובת בשכבה 2. כתובת יחודית (לכל יצרן יש רשיות משלו), 48bit, "צרוב" ברכיב (היום כבר אפשר לשנות בתוכנה).
CSMA-CD אלגוריתם ב-ethernet למניעת התנגשויות. כשתחנה רוצה לשדר היא מבצעת: (1) האזנה לקו תקשורת,לבדוק אם מישהו משדר, אם לא: (2) התחל שידור תוך המשך האזנה (3) אם זיהית התנגשות (הביטים ששלחתי !=הביטים על הקו): backoff
Exponential Backoff דרך לבחירת הטווח ממנו תוגרל ההשהיה הרנדומאלית ב-CSMA/CD. אם היינו יודעים כמה תחנות התנגשו (n) אז היינו בוחרים [1…2n]. כיוון שלא יודעים -מנחשים ש-2-->מגרילים אם שוב התגשות מנחשים 4... כל פעם שיש התנגשות-מכפילים.
Wireless LAN תקן תקשורת ברמה 2. מתנהגת כמו ethernet רק בממשק פיזי של אל-חוט. תדרים:תחום שלא צריך לרכוש, תחום שיש עליו הפרעות ולכן משתמשים בשידור מרוח ודילוג בין תדרים. 10-100 meters. ברשת אלחוטית קשה לשלוט על מי מתחבר ולכן הוסיפו אלמנט הצפנה
Repeater לרשת יש מגבלות של מיקום. כדי להתחבר לרשתות רחוקות אפש רלהשתמש ב-repeater שמשמש כמגבר (לא מבין את המידע שעובר)
HUB רכיב "טיפש" בשכבה 2 שמעביר את ההודעה לכולם
SWITCH רכיב בשכבה 2 שמעביר את ההודעה לפי כתובת MAC
IP בשכבה 3 משתמשים בפרוטוקול IP. להבדיל מeternet- פרוטוקול נקודה לנקודה (לא שידור לכולם). מטרה: לנתב packet לתחנת היעד. כל packet מכיל-מאיפה בא,לאן הולך ומנותב עצמאית ברשת. משתמש בכתובות IP.
IP Address כתובת IP. אורך-32bit, צריכות להיות ייחודיות בכל העולם.
Router מהווה צומת בניתוב בפרוטוקול IP. מכיל מספר כרטיסי רשת(לכל כרטיס רשת יש כתובות MAC ו-IP משלו!).
Routing Table לראוטר יש טבלאת ניתוב המכילות: destination=עבור כתובות יעד (IP) מהצורה... Next hop=שלח לרשת... הטבלה סטטית- לא מתעדכנת בצורה דינאמית.
Routiing Protocol שכבה 3. המטרה: למצוא נתיב "טוב" (בד"כ עלות נמוכה) בין המקור ליעד דרך הרשת.
IP Subnet שכבה 3. המטרה: לקבץ ניתובים כדי להקטין את טבלת הניתוב. Subnet=סט של כתובות IP שיש להן אותן MSB (ה-MSB של ה-IP נקראות network Part op IP Addr) ה-LSB נקראים "Host Part".
Class-Full Addressing שכבה 3, subnet: הגדרת 4 דרגות של subnet. (מחולקות לפי CLASS-ים).
CIDR שכבה 3, subnet: שיטת ה-classfull לא מספיק גמישה. בCIDR ה-network part יכול להיות באורך כלשהו. פורמט: a.b.c.d/x כאשר x הוא Prefix=כמה ביטים ב-network Part. ככל שה-prefix יותר קצר תחום הכתובות יותר גדול.
Route Aggregation שכבה 3. קיבוץ של prefix-ים ארוכים ל-prefix אחד קצר יותר. שימושי לספקי אינטרנט: IP-ים לצרכנים עם prefix ארוך (תחום כתובות קטן) שמקובצים יחד ל-prefix קצר ואז לאינטרנט יש רק חיבור אחד.
Most-specific route/ Longest prefix match שכבה 3. כשראוטר עובר על טבלת ניתוב אין חשיבות לסדר הרשומות. אם כתובת היעד מתאימה ליותר מרשומה אחת הוא בוחר את הרשומה היותר ספציפית = זאת עם ה-prefix הכי ארוך.
Self-loop IP address כתובת IP מיוחדת - 127.0.0.1 תקשורת בתוך אותו מחשב.
IP Broadcast address כתובת IP מיוחדת - כתובת שכולה "1"-ים= "1"-ים בכל הביטים של ה-host. משמשת לשליחת הודעה לכל הצרכנים באותה subnet.
TCP Port numbers שכבה 4. המחשב מזוהה ע"י IP Addr התהליכים בתוך המחשב מזוהים ע"י TCP Port. אורך-16 ביט (0-65535). לכל תהליך שני פורטים-src,dst.
Well-Known ports פורטים 0-1023 נחשבים ל"מוכרים". ב-unix רק ה-kernel יכול להשתמש בהם. מהווים קונבנציות לשימושים שונים (ftp-port21 למשל...) רצוי להשתמש בהם כי תוכנות כמו firewall משתמשות בקונבנציות.
Seq# and ACK חלק מה-TCP Segment. ה-Seq Num, באורך 32 ביט, הוא מספר הבית הראשון ב-data של הסגמנט. ממספר את החבילות כך שיוכל לשים לב אם נעלמו חבילות ואף לסדר לפי הסדר. הצד המקבל שולח acknolege: מעלה את ביט ACK ושם ב-32ביט של ACK num את מס' החבילה הבאה לה הוא מצפה.
Congestion עומס בראוטר. יכול לקרות אם (1)שני חיבורים רוצים לשלוח לאותו חיבור או (2)אם קצב הלינק הנכנס מהיר יותר מהיוצא.
DNS קשה לזכור כתובות IP ולכן יש שרות שממיר משמות לכתובות IP השמות הם היררכים (למשל il עבור השרת הראשי של ישראל). שרת DNS: השרתים הם גם בצורה היררכית כאשר כל שרת אחראי לdomain שלו. אם השרת לא מכיר את ה-IP של שם מסויים הוא מעביר אותו לשרת שמעליו.
NAT Network Address Translation מחביא המון host-ים מאחורי כתובת IP אחת. Patch זמני למחסור בכתובות IPv4.לרוב מתחיל ב: 192.168, 172.16, 10.0
Sockets כדי לתכנת עם TCP משתמשים במבנה של קליינט-סרבר המשתמשים ב-socket-ים. Socket הוא מבנ"ת שמאפשר לתקשר עם צד מרוחק.
Created by: Idan05
Popular Engineering sets

 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!
"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards