Save
Busy. Please wait.
Log in with Clever
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
Sign up using Clever
or

Username is available taken
show password


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
Your email address is only used to allow you to reset your password. See our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't Know
Remaining cards (0)
Know
0:00
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

OS lecture 10

TermDefinition
I/O device controler החלק האלקטרוני של התקן I/O. ה-OS מדברת עם הבקרים והם מדברים עם ההתקן הפיזי. משימות: המרה ממידע טורי לבלוקים, תיקון שגיאות, מעביר מהזכרון להתקן והפוך. לבקר יש רגיסטרים -הוא מקבל לתוכם פקודות ו-Data ה-OS כותבת לרגיסטרים האלו
In/Out Commands כאשר OS מתקשרת עם בקר התקנים בשיטת I/O Port צריך להשתמש בפקודות אסמבלר מיוחדות כדי לתקשר עם ההתקן. למעשה מדברים ישירות עם הרגיסטרים של הבקר.
Memory-Mapped Registers שיטה בה ה-OS מתקשרת עם בקרי ההתקנים. משתמשים בפקודות רגילות של כתיבה לזכרון. ההתקן יושב על ה-Bus בין ה-CPU לזכרון ומזהה אם זו "כתובת שלו" (הזכרון מתעלם כשרואה שזו כתובת של I/O. חסרון-הבקר חייב לשבת על אותו bus וכיום יש יותר מ-bus אחד.
PCI Bridge PCI bridge- מקבל local bus ומחליט האם זו הודעה ל-I/O או לא. מגשר בין bus-ים שונים. (פתרונות אחרים-אם אין תגובה מהזכרון ה-CPU מבין שמדובר ב-I/O, או איזשהו snooping Device שמעביר הודעות בין buses (ההפרש במהירויות הוא בעייתי).
Programmed I/O (Polling) שיטה לתקשורת תוכנתית בין ה-OS להתקן. למשל במדפסת-משתמש רוצה להדפיס--> ה-OS מעתיקה את כל המחרוזת לאיזור שלה בזכרון (sys call)--> מעבירה תו למדפסת-->מחכה (busy waiting) שהמדפסת תסיים-->מעבירה תו נוסף -->מחכה... שיטה פשוטה אבל תופסת את ה-CPU.
Interrupt-Driven I/O שיטה לתקשורת תוכנתית בין ה-OS להתקן. למשל במדפסת, מתחיל כמו Polling אבל אחרי ה-sys call ה-OS מאפשרת פסיקות ואז: שולחת תו-->עוברת בנתיים לתהליך אחר. המדפסת מודיעה בפסיקה על כל תו שסיימה להדפיס. מתאים להתקן איטי כי התקן מהיר יתן יותר מדי פסיקות מהירות.
I/O using DMA שיטה לתקשורת תוכנתית בין ה-OS להתקן. העתקות מהזכרון לבקר בלי לערב את ה-CPU.
Page Pinning מכיוון שב-DMA ה-CPU לא מעורב, צריך לקבע דפים שנמצאים בשימוש ע"י ה-DMA כדי שלא יזרק מהזיכרון בזמן השינוי.
DMA cycle-stealing ה-DMA למעשה מתחרה עם ה-CPU על ה-Bus "גונב" אותו למילה אחת כל פעם.
DMA burst-Mode מצב בו ה-DMA מחזיק ב-bus, מבצע כמה העברות ומשחרר.
Device Driver תוכנה שנכתבת ע"י היצרן של בקר ההתקן. הדרייבר מדבר עם הבקר.
Disk Platter צלחת של דיסק. דיסק מורכב מכמה צלחות שמסתובבות יחד. המידע נמצא משני צידי הצלחת.
Disk Arm הזרוע של הדיסק. בקצה הזרוע יש ראשים שקוראים/כותבים מהצלחות.
Cylinder/Track/Sector Track=מעגלים קו-צנטריים על הצלחת, קריאה מאותו track לא מצריכה הזזה של הראש. צילינדר=אוסף כל ה-track-ים שנמצאים באותו מרחק מהמרכז (צלחת1 מלמעלה,1-למטה,2-למעלה, 2-למטה...) סקטור=ה-track מחולק לסקטורים באותו גודל(נקרא גם בלוק)
Seek Time הזמן שלוקח לראש להגיע לסקטור ממנו צריך לקרוא/לכתוב.
SSF Shortest Seek Time שיטת תזמון של זרוע הדיסק. מתוך התור של הבקשות-בחר את הצילינדר שהכי קרוב לראש כרגע. עובד הכי מהר אבל מקפח צילינדרים בקצוות.
Pre-Fetching דרך לשפר את הביצועים של הדיסק. משתמשים ב-RAM פנימי. כשצריך לקרוא סקטור הבקר קורא כבר את כל הטראק ושומר ב-RAM.
Lazy write cache מעתיקים את המידע ל-write cache (מהיר) ואומרים ל-OS שהכתיבה בוצעה. ואז, כותבים לדיסק המגנטי מתישהו "אחרי זה". אם מנסים לכתוב שוב לפני שהכתיבה באמת בוצעה, אז חסכנו כתיבה אחת לדיסק.
IOPS I/O Per Second כמות הסקטורים שנכתבו\נקראו בשנייה
EEPROM רכיב זיכרון שניתן רק לכתוב אליו, שנשמר גם כאשר אין מתח. יכול להיות מבוסס NAND או NOR. כל הביטים מאותחלים ל-1, וניתן רק להוריד ביטים ל-0 על ידי הפעלת מתח. על ידי הפעלת מתח מאוד גבוהה ניתן להחזיר את הביטים ללהיות 1. (אי אפשר תוכנתית)
SSD Solid State Disk רכיב זיכרון שלא מכיל חלקים נעים, ולכן יכול לפעול משמעותית מהר יותר
FTL שכבת ביניים אשר מצמצמת כתיבות ל-flash על ידי שינוי מיפוי לוגי-פיזי ב-flash. כתיבות רבות הורסות את ה-flash מהר יותר, לכן רוצים לצמצם אותם (ושיהיו יחסית מאוזנות לאורך ה-flash)
RAID להשתמש במערך של דיסקים זולים כ-HD. המטרה-להגדיל את המקבילות ו/או יתירות לתקלות. ל-OS נראה כדיסק אחד גדול.
RAID-0:stripping מחלקים את הדיסקים לפסים ומפזרים לרוחב (פס0 בדיסק1, פס1 בדיסק2...). מקביליות גבוהה אבל אם אחד הדיסקים מתקלקל הרבה מהמידע אובד.
RAID-1:Mirroring מחזיקים כל דיסק פעמיים. בכתיבה-כתיבה מקבילית לשניים, בקריאה-בוחרים ממי לקרוא. יתרון-התמודדות טובה עם תקלות חסרון-הרבה פעולות כתיבה.
RAID 4:Parity+Stripping 4 דיסקים של data (בפסים) ועוד אחד של זוגיות. זוגיות מחושבת לשורה של פסים. הרבה כתיבות וקריאות בעיקר לדיסק הזוגיות שיכול להוות צוואר-בקבוק. כדי לכתוב ערך -התהליך בשקף 77
RAID-5: Distributed Parity drive כמו RAID-4 אבל ה-parity strips מפוצלים על פני דיסקים שונים. פותר את בעיית ה-bottleneck על דיסק הזוגיות
Created by: Idan05
Popular Engineering sets

 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!
"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards