Save
Busy. Please wait.
Log in with Clever
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
Sign up using Clever
or

Username is available taken
show password


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
Your email address is only used to allow you to reset your password. See our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't Know
Remaining cards (0)
Know
0:00
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

OS lecture 9

TermDefinition
File קובץ=אוסף של אינפורמציה שיש לה שם. לקובץ פעולות אחרות מדיסק-שינוי שם, יצירה,מחיקה והן מתבצעות ע"י sys calls. הפעולות ניתנות ע"י חלק ב-OS שנקרא File System שאחראי גם למפות בין הקבצים לבין מה שיש על הדיסק.
File Name לכל קובץ יש שם. ב-dos: שם צריך להיות מורכה מ-8.3 תוים, לא case-sensitive. ב-unix: שמות ארוכים (255bytes) כולל תוים מיוחדים, case sensitive. ב-win כיום גמישות יותר גדולה מunix.
File Structure לקובץ אין מבנה מסוים, הוא רק רצף של תוים. עבור קבצי txt: ב-unix יש תו שמסמן סיום שורה (LF,0x0A), ב-win שורה מסתיימת ב-CR+LF=0x0D,0x0A.
Sequential Access צורת גישה לקובץ (ע"י תוכניתן): מתחילים לקרוא מתחילת הקובץ עד סופו בלי קפיצות. אפשר לעשות rewind לנק' מסוימת. מבנה הדיסק מתאים מאוד לגישה כזו.
Random Access צורת גישה לקובץ (ע"י תוכניתן): קריאה מקובץ בגישה שרירותית אפשר להתחיל מכל נק' בקובץ. מתאים לDB. ה-OS מחזיקה file marker שמסמן מאיפה להתחיל לקרוא/לכתוב. ב-random מזיזים את ה-marker ע"י sys call בשם seek.
File Attributes מאפיינים של קובץ- protection=למי יש גישה ואיזו גישה, Creator,Owner=יוצר,בעלים. דגלים כמו-read-only, hidden. System flag=קובץ חשוב של ה-OS. זמנים שונים (יצירה, שינוי)
Hierarchial Directories הקבצים מסודרים במבנה היררכי של תיקיות (עץ)
Path Names מסלול למציאת הקובץ התוך היררכיית הסיפריות. Absolute=נותנים מסלול מדוייק של תיקיות. Relative=מסלול יחסית לתיקייה הנוכחית.
Memory-Mapped Files שיטה שמטרתה ליצור גישה לקובץ פשוטה כמו גישה לזכרון. עבור המתכנת: משתמשים בפקודה char *p=map(file name) ואז כדי לכתוב 'a' בבית מס' 5 בקובץ: p[5]=a . הפקודה unmap כותבת את הקובץ חזרה לדיסק.
MBR Master Boot Record מהווה חלק מ-file system. נמצא בסקטור 0 של הדיסק ומכיל את התוכנית הראשונית להעלאת המחשב.
Partition Table מחלקים את הדיסק הפיזי לפרוסות כאשר לכל פרוסה file system נפרד (למשל כונן C, D). הטבלה אומרת לכמה פרוסות הדיסק מחולק ובאיזה בלוק פיזי מתחילה הפרוסה. כל פרוסה היא מערך של בלוקים ממוספרים.
Contiguous block allocation שיטה לסידור קבצים על הדיסק: הקצאה רציפה-קובץ אחרי קובץ. פשוט, חיפוש מהיר אבל אין מקום להגדיל, אם מוחקים נשאר רווח-->מתאים לCD שאליו כותבים פעם אחת.
Linked list allocation שיטה לסידור קבצים לפי רשימה מקושרת. אין פרגמנטציה אבל הגישה איטית יותר. ניתן לממש בעזרת FAT או i-node
FAT File Allocation Table חלק משיטה לסידור קבצים על בלוק: בשיטה זו מחלקים את הקובץ לבלוקים ומחזיקים אותו ברשימה מקושרת. ה-next-ים של הרשימה לא מוחזקים ברשומות אלא בטבלת FAT. בטבלה-בתא מס' 10 רשום מי הבלוק הבא אחרי בלוק 10.
i-node שיטה לשמירת הרשימה המקושרת (במקום FAT ): לכל קובץ יש inode שמכיל את כל הפרטים ורשימה של המיקום הפיזי של כל הבלוקים השייכים לקובץ. הבעיה-ככל שהקובץ יותר גדול->inode יותר גדול. בניגוד ל-FAT: לא צריך לעבור על כל הרשימה כדי להגיע לבלוק מסויים
NTFS השיטה לניהול קבצים ב-win2000. המטרה: לעודד רצפים של בלוקים לקובץ כך ששומרים מצביע לרצף ואורך הרצף (פחות מידע לשמור) יש 64 ביט לגישה לבלוק. מבנ"ת-MFT (במקום FAT או inode) אם ה-MFT לא מספיק לקובץ, משרשרים.
Disk Quotas הגדרות\מגבלות שנוספות לכל קובץ במערכת הקבצים. למשל, להגביל משתמש מסויים מבחינת כמות קבצים שהוא יכול ליצור
Created by: Idan05
Popular Engineering sets

 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!
"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards