Save
Busy. Please wait.
Log in with Clever
or

show password
Forgot Password?

Don't have an account?  Sign up 
Sign up using Clever
or

Username is available taken
show password


Make sure to remember your password. If you forget it there is no way for StudyStack to send you a reset link. You would need to create a new account.
Your email address is only used to allow you to reset your password. See our Privacy Policy and Terms of Service.


Already a StudyStack user? Log In

Reset Password
Enter the associated with your account, and we'll email you a link to reset your password.
focusNode
Didn't know it?
click below
 
Knew it?
click below
Don't Know
Remaining cards (0)
Know
0:00
Embed Code - If you would like this activity on your web page, copy the script below and paste it into your web page.

  Normal Size     Small Size show me how

OS lecture 5

TermDefinition
Code Relocation בשימוש במחיצות בזכרון-כשהקומפיילר מתרגם תוכנית הוא לא יודע לאיזו כתובת אבסולוטית תטען. הכתובות הפיזיות נקבעות רק אחרי שה-OS טוענת את התוכנית ל-RAM. relocation=מנגנון לתיקון הכתובות בתוכנית אחרי שנטענה ל-RAM.
Memory Protection כשיש מחיצות בזכרון-שתי תוכניות נמצאות באותו זכרון פיזי- צריך למנוע מתוכנית אחת לגשת לכתובות של אחרת (למחיצה). המנגנון: ממספרים את המחיצות. מספר המחיצה של תהליך מעודכן ב-PCB וה-CPU בודק אם הכתובת חוקית.
Base and Limit שיטה שמטפלת גם ב-Relocation וגם ב-Protection: במקום לתת מסכות קבועות למחיצות יש רגיסטר base- כך שכשהתוכנית ניגשת לכתובת 100 ה-OS מפנה ל-Base+100 ואז לא צריך relocation. בנוסף - base ו-limit מונעים גישה לזיכרון של אחרים
Dynamic Partitions (swaping) שיטה ליצירת multi-programing: כבר לא מחיצות- תהליך נכנס למקום פנוי בזכרון. ה-Swaping זה הכנסה והוצאה של תהליכים מ ו-לזכרון. יכול ליצור חורים, לכן לרוב לא בשימוש
Memory Fragmentation Fragmentation=מצב בו יש הרבה מקום פנוי בזכרון אבל הוא ב"חורים קטנים" כך שאי אפשר לטעון תהליך.
Bitmap Data Structure מבנ"ת בעזרתו ה-OS עוקבת אחרי החורים בזכרון. הזכרון מחולק ליחידות ולכל יחידה מוקצה ביט שאומר אם היא תפוסה או פנויה (חור). חסרונות - הbit map עצמו תופס הרבה מקום בזכרון וגם- קשה לחפש בו. [דוגמא לגדלים-שקף 23]
List Of Holes Data Structure מבנ"ת בעזרתו ה-OS עוקבת אחרי החורים בזכרון. הזכרון מחולק ליחידות. שומרים רשימה מקושרת שמכילה: האם מדובר בחור או תהליך, מאיזו יחידה מתחיל ובאיזו נגמר.
First Fit שיטה לבחור באיזה חור בזיכרון לשים תהליך. עוברים על רשימת החורים והראשון שבגודל מספיק-מכניסים אליו. פשוט ומהיר.
Worst Fit שיטה לבחור באיזה חור בזיכרון לשים תהליך. עוברים על רשימת החורים ומכניסים לחור הכי גדול. במטרה למנוע fragmentation. (לא פתרון מוצלח)
Best Fit שיטה לבחור באיזה חור בזיכרון לשים תהליך. עוברים על רשימת החורים ומוצאים מבין החורים את זה שהכי מתאים. חסרונות-צריך לבדוק את כל הרשימה, נוצרים חורים קטנים.
Quick Fit שומרים רשימות עם גדלים נפוצים של בלוקים
Virtual Memory התהליכים משתמשים במרחב זכרון וירטואלי- מרחב עבור כל תהליך יכול להיות גדול מסך-כל הזכרון שיש במחשב. הרעיון-חלק מהתוכנית באמת נמצא ב-RAM וחלק נמצא ב-HD. החלקים עוברים הלוך-חזור בין הזכרון ל-HD והתוכנית לא מודעת. כל חלק נקרא Page
Address Space מרחב כתובות - תחום של כתובות בו יכולה תוכנית להשתמש.
MMU Memory Management Unit יחידה בתוך ה-CPU שתפקידה לתרגם מכתובת וירטואלית לפיזית. ה-CPU נותן כתובת וירטואלית לMMU היא מתרגמת לכתובת פיזית (באמצעות ה-page table) ומעבירה אותה על ה-bus לזכרון. פעולתו של ה-MMU- שקף 40 .
Pages And Frames דף=יחידה בסיסית של זכרון וירטואלי. מסגרת=יחידה בסיסית של זכרון פיזי. דף ומסגרת הם באותו גודל. [דוגמא- שקף 36]
Page Table לכל תהליך יש טבלת דפים משלו. מערך עם כניסה לכל דף (מס' כניסות=מס' דפים בזכרון הוירטואלי) בתוך התא- המסגרת אליה הדף ממופה. זכרון וירטואלי>זכרון פיזי ו- מסגרת=דף (בגודל) ולכן יש יותר דפים ממסגרות.
Page Fault כשלדף מסוים לא ממופת מסגרת אז ז"א שהמסגרת לא בזיכרון וצריך להביא מה-HD. ה-page fault זו פסיקה ל-OS. הטיפול בפסיקה: מפנים מסגרת אחרת מהזיכרון, מעתיקים את המסגרת הרצויה מהדיסק לזכרון, מבצעים שוב את הפקודה. (טיפול ב-p.falt: הMMU +הOS)
Page Lookup טבלת הדפדוף יכולה להיות ארוכה [דוגמא שקף 42] ואז חיפוש של דף יכול לקחת הרבה זמן. אם הוראה מגיעה כל 4ns אז החיפוש צריך להיות 1ns.
Created by: Idan05
Popular Engineering sets

 

 



Voices

Use these flashcards to help memorize information. Look at the large card and try to recall what is on the other side. Then click the card to flip it. If you knew the answer, click the green Know box. Otherwise, click the red Don't know box.

When you've placed seven or more cards in the Don't know box, click "retry" to try those cards again.

If you've accidentally put the card in the wrong box, just click on the card to take it out of the box.

You can also use your keyboard to move the cards as follows:

If you are logged in to your account, this website will remember which cards you know and don't know so that they are in the same box the next time you log in.

When you need a break, try one of the other activities listed below the flashcards like Matching, Snowman, or Hungry Bug. Although it may feel like you're playing a game, your brain is still making more connections with the information to help you out.

To see how well you know the information, try the Quiz or Test activity.

Pass complete!
"Know" box contains:
Time elapsed:
Retries:
restart all cards